Jablečné knedlíky
Potřebné ingredience
140 g hrubé mouky, 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek, špetka soli a mouka na vál
Postup přípravy
V původním receptu z internetu bylo po zadělání těsta ho nechat 2 hod odpočinout a tvořit na hl. mouce, ale protože většinou nemám čas a tohle bývá nouzovka tak vařím rovnou a tvořím v mouce co mám zrovna vyndanou (hrubá) a tak nevím co by bylo jiné, můžete to vyzkoušet.
Těsto se dá dělat i od oka, tak aby bylo tvarovatelné. Trochu lepí, ale po obalení v mouce je to dobré.
Zatím mám vyzkoušenou jen variantu posypané cukrem se skořicí a polité máslem, ale dají se určitě i s tvarohem, strouhankou nebo čímkoliv jiným.
Těsto mi většinou vyjde tak na 15-18 knedlíků a po večeři nezbyde jediný. Dokunce i moji 2 nejedlíci si přidávají. Asi budu muset zvýšit dávku......dobrou chuť!
připravíme si oloupaná jablka ( tohle je dvojnásobná dávka )....
...jablka nahrubo nastrouháme a přisypeme mouku....
....smícháme dohromady dokud se vše nespojí na těsto, nelekejte se nemusí být úplně tuhé, hlavně aby šlo tvarovat....
...vyhrajujeme lžící a na pomoučeném válu tvoříme knedle, pozor těsto docela lepí, ale v té mouce to už jde samo...
....uvaříme ve vroucí vodě dokud nevyplavou a např. posypeme cukrem se skořící a polijeme rozpuštěným máslem....
....DOBROU CHUŤ :-)
A takhle to vypadá za chvilku....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé